Fördjupningsutbildning: ALV-arbetet i praktiken

Denna utbildning riktar sig till dig som chef på Stockholms universitet.
Arbetsmiljö- och diskrimineringslagstiftningen ställer krav på dig som chef och på oss som arbetsgivare att arbeta systematiskt med arbetsmiljö- och lika villkor. Detta för att förebygga ohälsa samt diskriminering och trakasserier.


Kursinnehåll

Under utbildningen kommer vi utgå från ALV-snurran och gå igenom hur man praktiskt och systematiskt kan arbeta med arbetsmiljö- och lika villkorsfrågor. Vi kommer att gå igenom hur vi på Stockholms universitet har organiserat det systematiska arbetsmiljö- och lika villkorsarbetet (RALV-organisationen) samt kraven på samverkan. Särskild fokus läggs även på hur man praktiskt kan integrera lika villkorsfrågor för att uppfylla kraven på aktiva åtgärder som finns inom diskrimineringslagstiftningen.




Målgrupp

Samtliga chefer på Stockholms universitet.

Du som har en skriftlig fördelning av arbetsmiljö- och lika villkorsuppgifter som rör området riskbedöma, åtgärda och följa upp rekommenderas att gå denna utbildning.


Kursmål

Syftet med utbildningen är att ge dig som chef praktiska och konkreta verktyg och tips, för att du ska kunna arbeta systematiskt med arbetsmiljö- och lika villkorsfrågor i din organisation.


Förkunskaper

För att gå denna utbildning krävs att du först har gått Grundutbildning i arbetsmiljö och lika villkor.



Kommande tillfällen i

Meddelas senare

Tillfället saknar adress
2024-09-11 13:00 - 16:00
22 platser kvar
Tillfället saknar adress
2024-09-19 09:00 - 12:00
25 platser kvar