Utbildning för arbetsmiljöombud/skyddsombud - två heldagar

Detta är en grundläggande utbildning för dig som arbetsmiljöombud/skyddsombud som berör arbetsmiljö- och lika villkorsfrågor. Målet är att ge dig de kunskaper som du behöver för att ta dig an rollen som arbetsmiljöombud, samt att skapa förutsättningar för dig att kunna vara ett stöd till chefer och medarbetare i det praktiska arbetsmiljö- och lika villkorsarbetet på din institution/motsvarande.

Utbildningen är uppdelad på två dagar och man bör gå båda dagarna för att kunna tillgodose sig den kunskap man behöver.

Kursinnehåll

Dag 1 - 11 mars
Beskrivning: Arbetsmiljölagen och Arbetsmiljöverkets föreskrifter, systematiskt arbetsmiljöarbete och diskrimineringslagen. Arbetsmiljöombudets/skyddsombudets roll och ansvar samt övriga roller i arbetsmiljö- och lika villkorsarbetet.

Dag 2 -12 mars
Beskrivning:
Genomgång av arbetsmiljö- och lika villkorsarbetet på Stockholms universitet. Fysisk-, organisatorisk- och social arbetsmiljö



Målgrupp

Arbetsmiljöombud/skyddsombud

Begränsat antal platser. Förtur kommer ges till de arbetsmiljöombud/skyddsombud som inte tidigare gått någon arbetsmiljöombudsutbildning.

Kursmål

Syftet med utbildningen är att ge dig som arbetsmiljöombud/skyddsombud grundläggande kunskaper inom arbetsmiljö- och lika villkorsfrågor, samt information om hur detta arbete organiseras på Stockholms universitet.

Det finns inga kommande kurstillfällen