Fördjupningsutbildning: Ohälsosam arbetsbelastning och tidiga signaler

Denna utbildning riktar sig till dig som chef på Stockholms universitet.

Enligt Föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö, åligger det chefer att säkerställa att kraven i arbetet balanseras mot de resurser som finns att tillgå, samt att de arbetsuppgifter och befogenheter som tilldelas medarbetarna inte ger upphov till ohälsosam arbetsbelastning. Chefer i organisationen måste ha kunskaper om hur man förebygger och hanterar ohälsosam arbetsbelastning, samt förutsättningar att omsätta dessa kunskaper i praktiken.

 

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer vi utgå från ALV-snurran för att gå igenom hur man praktiskt och systematiskt kan arbeta med att undersöka och riskbedöma den organisatoriska och sociala arbetsmiljön, samt vilka signaler som man ska vara uppmärksam på för att förhindra en ohälsosam arbetsbelastning hos sina medarbetare. 

Vi kommer även att gå igenom olika tips och förslag på åtgärder som kan vidtas för att förebygga risker för ohälsa kopplat till den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.



Målgrupp

Samtliga chefer på Stockholms universitet.

Du som har en skriftlig fördelning av arbetsmiljö- och lika villkorsuppgifter som rör området organisatorisk, social och psykisk arbetsmiljö rekommenderas att gå denna utbildning.




Kursmål

Syftet med utbildningen är att ge dig som chef kunskaper om hur man förebygger och hanterar ohälsosam arbetsbelastning.


Förkunskaper

För att gå denna utbildning krävs att du först har gått Grundutbildning i arbetsmiljö och lika villkor.


Kommande tillfällen i

Meddelas senare

Tillfället saknar adress
2024-10-04 09:00 - 12:00
19 platser kvar
Tillfället saknar adress
2024-10-10 13:00 - 16:00
23 platser kvar