Grundutbildning arbetsmiljö och lika villkor

Denna utbildning riktar sig till dig som chef på Stockholms universitet.


Under utbildningen kommer vi utgå från den skriftliga fördelning av arbetsmiljö- och lika villkorsuppgifter som du har fått av din chef. Vi kommer att beskriva och diskutera vad som förväntas av dig som chef och vilka krav som ställs på oss som arbetsgivare. Vi kommer att utgå ifrån arbetsmiljölagstiftningen samt Diskrimineringslagen.


Denna utbildningsdag är obligatorisk för alla chefer på Stockholms universitet.


Kursinnehåll

Detta är en grundläggande utbildning där vi går igenom begrepp och definitioner inom arbetsmiljö- och diskrimineringslagstiftningen. Vi kommer prata om vad du som chef har för ansvar och vad du förväntas göra. Utöver nationell lagstiftning kommer vi även beskriva hur vi arbetar med arbetsmiljö- och lika villkorsfrågor på Stockholms universitet samt vilka lokala styrdokument vi har att förhålla oss till.

Detta är en grundläggande utbildning som är obligatorisk för alla chefer på Stockholms universitet. Utöver denna utbildning finns ett antal fördjupningsutbildningar att anmäla sig till, beroende på vilket behov du har i just din chefsroll.



Målgrupp

Samtliga chefer på Stockholms universitet.

Även medarbetare med skriftlig fördelning av arbetsmiljö- och lika villkorsuppgifter, som inte är chefer, kan vara aktuella för denna utbildning. Kontakta Anna-Karin Huggare för ytterligare information.



Kursmål

Syftet med utbildningen är att ge dig som chef de grundläggande kunskaperna om arbetsmiljö- och diskrimineringslagstiftningen, så att du kan ansvara för de arbetsmiljö- och lika villkorsuppgifter som har fördelats till dig.

Omfattning

Heldag.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs.


Kommande tillfällen i

Campus Albano

Mötesrum 41, Albano hus 2, plan 4, - Zon J
2024-05-21 09:00 - 16:00
10 platser kvar

Meddelas senare

Tillfället saknar adress
2024-09-05 09:00 - 16:00
23 platser kvar
Tillfället saknar adress
2024-11-13 09:00 - 16:00
25 platser kvar