Fördjupningsutbildning: Trakasserier, sexuella trakasserier och kränkande särbehandling.

Denna utbildning riktar sig till dig som chef på Stockholms universitet.

I Diskrimineringslagen och arbetsmiljölagstiftningen ställs krav på arbetsgivaren att arbeta förebyggande så att olika former av kränkande beteenden inte uppkommer. Men det ställs även höga krav på chefer att direkt agera om man får kännedom om att en medarbetare upplever sig utsatt. I Diskrimineringslagen regleras även arbetsgivarens utredningsskyldighet.



Kursinnehåll

Denna utbildning har en praktisk inriktning, där lagar, regler och arbetsgivarens skyldigheter varvas med gruppdiskussioner och genomgång av olika case. Grunden är att, genom att arbeta systematiskt med dessa frågor, förebygga att olika typer av kränkningar uppstår – men hur agerar om det ändå uppstår?

Vi kommer gå igenom vad du som chef har för ansvar, hur vi arbetar med dessa frågor på Stockholms universitet samt vilket stöd du har att tillgå.


 


Målgrupp

Samtliga chefer på Stockholms universitet rekommenderas att gå denna utbildning.



Kursmål

Syftet med utbildningen är att ge dig som chef kunskaper om vad som förväntas av dig, samt hur du ska agera om du får kännedom om upplevelser av trakasserier, sexuella trakasserier eller kränkande särbehandling.



Förkunskaper




Kommande tillfällen i

Meddelas senare

Tillfället saknar adress
2024-05-28 09:00 - 12:00
9 platser kvar
Tillfället saknar adress
2024-10-23 09:00 - 12:00
16 platser kvar